svētdiena, decembris 27

For your eyes only

Klāt ir Ziemassvētku laiks, laiks pārdomām, ģimenei, asarām, skatoties bankas kontā. Mana māsa ilgāku laiku jau dzīvo Zviedrijā, tāpēc šķiet šim faktam vajadzētu tikt atspoguļotam arī mūsu attiecībās - iztulkoju ar google translate "fuck you". Pasaku to māsai pie svētku vakariņu galda - sejas izteiksme 10/10. Izrādās gan, ka tas ko saņēmu pretī nav gluži "fuck you" parastajā nozīmē, bet vienkārši "izdrāzt tevi". Perfekti. Bet kā dažas dāmas man stāsta - tas neesot incests, ja abas puses piekrīt. Labā ziņa ir tāda, ka tagad zinu, ko teikt zviedru dāmām, kā arī protu nepareizi pateikt "I like to move it move it". Māsas draugam (zviedrs) Ziemassvētkos uzdāvināju sarakstu ar ļoti nepopulāriem latviešu lamuvārdiem. Ir tomēr skaisti, kad māsa saņem dāvanu, un tur klāt pierakstīts "peteņkoferis".

Vai es kaut kad jau rakstīju, ka aizkari principā ir tādi dzīvē augstu uzkāpuši galdauti? Man šķiet, ka jā. Esmu beidzot atradis tam arī nelielu pierādījumu - pie gaisa tilta ir veikals ar spožām neona gaismām logā, kas liek domāt, ka nejauši esi pagājis garām mājām un attapies Vecrīgā. Ko tur pārdod? Tieši tā - galdautus un aizkarus. Būsim godīgi - principā viņi pārdod vnk auduma gabalus. Es domaju - vai, ja es ieeju un saku, ka gribu šos aizkarus un viņi maksā 10eur (ne mazākās nojausmas cik maksā aizkari. Čigāns ar aizkariem uz ielas appistu mani 100 faking %), un tad saku - nē, tad es labprātāk ņemšu šo galdautu - un joprojām rādīšu uz to pašu lietu, vai es saņemšu atlaidi?
Cilvēki ir dažādi, un tikai daži no viņiem nav idioti, tāpēc man ir stipra aizdoma, ka šim vajadzētu iet cauri. Bet es mīlu idiotus. Kāds no maniem draugiem sita kanti dāmai, kas teica, ka viņai dzimšanas diena ir vienā dienā ar Jēzu. Dzimšanas diena Martā. :l Viens no viņiem noteikti nav tas asākais nazis atvilknē.

Izgāju šodien cauri savām pierakstu īsziņām un sapratu, ka tā ir viena no manām pēdējā laika skaistākajām idejām - reāli būtu aizmirsis savus 85% pierakstīto lietu. Līdz ar to sekojošā informācija ir nedaudz mazāk aktuālā, tāpēc labāk neizmanto to kā argumentāciju jauniem pētījumiem nepārbaudot vēlreiz.
Kādu vakaru ar Laimu un Reini izdomājām, ka nu ir laiks pastkaršu izsūtīšanai, un laizot markas nonācām pie daudz skaistiem secinājumiem.
1. Cik faking skaista būtu izstāde, kurā tu vienkārši met ārā lietas pa logu? Vienkārši klavieres, rakstāmmašīnas, krāsu spaiņi, bērni, kas man besī, sautēti burkāni, utt. Tā kā Reinim tuvojās skates, atļāvu viņam šo ideju iesniegt, ja neizdodas tikt galā ar pārējiem darbiem. Sliktākajā gadījumā, ja pasniedzēji to neņem pretī, pa logu izlēkt var viņš pats.
2. Ziedoņdārzs ir interesantāka vieta, nekā man šķita pat pēc šai apkārtnē nodzīvotiem vairākiem gadiem. Pirmkārt - vai tu esi kādreiz piebradājis strūklaku ar zābakiem? Tā jau domāju. Otrkārt - tā ir vienīgā vieta, kuru zinu, kur ir speciāli atvēlēts placīts tādai lietai, kā "dārzeņu kapi". Grūti to pastāstīt vārdos, bet paskatoties uz to zemes pleķi ir uzreiz skaidrs, ka te dus neapēstas paprikas un no rosola izkasītie burkāni. Reinis gan saka, ka jāiet skatīties drīz, jo vasaras laikā iespējams tur būs rozes. Kas vispār jāliek uz dārzeņu kapiem? Uz parastiem liekam puķes. Varbūt uz dārzeņu kapiem jāliek vistas fileja.
3. Es mīlu vietas, kur kādreiz bija lietas, bet vairs nav. Kāpņu telpas izejas, kas nu ir kļuvušas par strupceļiem ļoti slinka cilvēka labirintā, publiskas vietas bez cilvēkiem, tukši veikali - ir kaut kas ļoti skaists tajā, kā lietas nepilda savu funkciju. Es melotu, ja teiktu, ka nesapņoju, ka kādu dienu pamodīšos un būs pazuduši visi pasaules cilvēki, un es vienkārši iešu veikalā gar plauktiem un ar roku gāzīšu uz zemes rindas vīna pudeļu.
4. Ir grūti būt cilvēkam, kas atsakās ēst pārtiku, no kuras reāli varētu būt sanākusi šmiga. Nākamreiz, kad kāds man stāstīs cik grūti ir ar gluten free diet, es teikšu nedirs - pamēģini nodzīvot dienu uz šmigan-free.
5. Būtu grūti būt pusaudzim, ja tu esi death - destroyer of worlds. Iedomājies, tev ir pubertāte, gribas mīlēties, ir pinnes, tavi garstāvokļi mainās līdz ar katru HIM dziesmu, bet visur, kur ej, ir tikai haoss, destruction un sāpes. Man reāli ir aizdomas, ka tevi pat uz izlaiduma balli neaicinātu.
6. Esi uzmanīgs ko runā, kad neesi mājās. Uz ielas apbrīnojām kādas mašīnas signalizācijas indikatoru, un tieši brīdī, kad mums ap 4iem no rīta iet garām kāds klejotājs, Laima saka "Šitas zilais visu nakti mauks". Jauks veids kā sapist cilvēkam vakaru.
7. Maizes printeris. Tu padomā par to. Es nevaru sagaidīt nākotni.

Nobeigumā - ja arī tev kādreiz ir nepieciešamība 16gadniekam pastāstīt par kontracepciju, es nezinu labāku veidu kā to darīt, kā braucot mašīnā un dziedot pari Gotye - Somebody I Used to Know. Iespējams mēs ar Niklāvu varētu vienkārši izdot albumu ar dziesmām, kas tev iemāca dzīvot.

Lūk, mēģinu pieķert šī gada stāstāmo.

2 komentāri:

  1. Vai es nākšu dirsties komentāros par destruction? Esmu neizpratnē :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ā nē, bac tas bija kkas cits, man likas vnk, ka tu :D ignore

      Dzēst