pirmdiena, aprīlis 24

Es rakstu tikai tad, ja man nav jākoļī meitene

Ok klausies šito. Ja valoda ietekmē to, kā es domāju (kas šķiet loģiski, jo principā ne jau paši ir vārdi ir būtiski, bet koncepti, ko tie reprezentē. Un tie savukārt veido bāzi ar kuras palīdzību es izdaru kaut kādus spriedumus) vai varētu būt tā, ka runājot citā valodā mainās kaut kādas manas personības īpatnības? Es domāju tajā brīdī, kad tu jau galvā esi pārslēdzies uz citu valodu, tu arī domā izmantojot konceptus, kas tev tajā valodā ir pieejami. Piemēram "fuck me" es latviski droši vien nekad nedomāju, lai gan teorētiski es to konceptu varu uzbūvēt no četriem citiem. Protams tās valodas anyways miksējas kopā, it sevišķi ņemot vērā, ka parasta latvieša acīs es esmu grēcinieks, kas liekams vienā kastē ar izvarotājiem, jo atļaujos piedrazot senču mantojumu ar internacionālismiem un vienkārši lietām, kas oficiāli vispār neskaitās vārdi, bet es domāju - nez vai, piemēram, runājot angliski es esmu vairāk bold vai romantisks, vai nosvērts? Es nezinu, bet man šī likās interesanta ideja.

Prasu vienam džekam vai viņš kurī zāli. Viņš saka - tikai tad, ja man jākoļī meitene. Nevaru īsti saprast - es stipri šaubos, ka esot high kādu sakoļīt varētu būt vieglāk, ja vien situācija nav tāda, ka meitene ir zem kaut kā smagāka. Bet izrādās tā - nekurī, bet ja smuka meitene prasa, tad jau piedzima ar džointu zobos. Rezultāti esot tādi - vienreiz pamodies uz kuģa, vienreiz Lielupes krastā. Tā ir, ja ar sušņaku laicīgi nerēķinās.

Kur tu ej meklēt nepazīstamus cilvēkus? Es gribu atrast virs small-talk līmeņa sarunas ar cilvēkiem, ar kuriem neesmu runājis pēdējās nedēļas laikā. Lai arī cik jocīgi tas neizklausītos, man šķiet šī šobrīd ir manas dzīves sarežģītākā daļa. Krogi īsti nestrādā, kamēr neesat vafelē. Esmu ievērojis, ka vairāki draugi mēdz aiziet uz krogu, vienkārši pa lielam lupīt sienā un gaidīt, kad maģiski notiks kaut kas interesants. Var saprast, bet nu reāli viegli arī nesaprast, jo kas tieši tur notiks pats no sevis? No otras puses es nevari gluži iet klāt tramvaja kontrolierim un prasīt dalīties personības tumšākajos noslēpumos.
Šķita, ka perfekts risinājums šim varētu būt Tinder, bet tas ir pārsteidzoši cik ātri pārtrūkst sarunas, ja liec saprast, ka neesi jau klāt pie durvīm, gatavs klauvēt ar boneri. Savulaik mēdzu pavadīt vakarus čatos, kur Tevi samatcho ar pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem, bet arī tāda tipa servisi tagad piedāvā tikai krānus.

5 komentāri:

  1. Par tām valodām ir vēl interesantāk - lasīju rakstu, kur teikts, ka tieši valoda cilvēku par cilvēku pataisīja, jo valoda ļauj domāt abstrakti. Un kurlmēmiem cilvēkiem ir daudz lielāks garīgās atpalicības risks nekā, piemēram, akliem, jo nav valodas bāzes. Valoda sakārto smadzenes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O bet ļoti interesanti vispār būtu saprast kā un kas tieši griežas kurlmēmo galvās.

      Dzēst
  2. Es eju uz bāriem un spēlēju teātri, virs -small-talk cilvēki parasti pavelkas līdz

    AtbildētDzēst
  3. Ā, un vēl, gadījumā, ja mēs netiekam līdz bāra sarunām, viss ko es vēlos teikt ir, ka Snow Crash ir reāli slikta grāmata un man vienalga, ka tā ir kaut kāda key cyberpunk novele. Kā tam var ielikt piecas zvaigznes es nezinu. Jā, tā ideja varbūt ir interesanta un labi pasniegta, bet kāpēc pilnīgi viss cits ir miskaste, visi tēli un savstarpējās attiecības. Tik slikti.
    Kaut kas sliktumā līdzīgs ar to šogad ir bijis tikai Guardians of the Galaxy 2.

    AtbildētDzēst
  4. Bet balstoties uz Snow Crash, es domāju, ka American gods būtu vērts izlasīt kaut kad, tā man ar ne īpaši patika, bet, ja jāmin, tad varētu būt cilvēku-kam-patīk-Snow-crash gaumē.
    Ubik gan 10/10, labākais, kas lasīts pēdējā laikā.
    Mother night un Player piano 3/5? Nu reāli nezinu, man šķiet, ka vismaz 4/5.

    AtbildētDzēst