trešdiena, jūlijs 9

Kas notiek veikalos

Šodien Mellužu veikalā ienākot pamanīju Smoukeru, un īsu brīdi sapriecājos, ka Smoukers ir sācis savu adaptāciju Mellužos un devies buržuju ceļos, jo izskatījās, ka viņam rokā ir normāla alus pudele. Taču pēc sīkākas izpētes tomēr nācās secināt, ka Smoukera maigajos skāvienos kārtējo reizi iegrimst divcis. Taču bēdas neilgas, jo sieviete ar ko viņš bija ieradies kopā nopirka žāvētas zivs uzkodas pie alus, UN divus lielus ekselences saldējumus. ^___^ Kuram gan neliekas skaisti domājot par Smoukeru sēžam kombenzonā kaut kur melnzemē un tādā vafelē, kad nav iespējams lietot vairs pat abaku , un mēģinām nograuzt šokolādes kārtiņu ekselencei.
Esmu pilnīgi pārliecināts, ka esmu to stāstījis jau iepriekš, un tagad man sāk šķist ka es varētu uztaisīt tādu kā šķirkli, uz kura tu vari uzspiest, un viņs aizved uz šīs personas aprakstu, piemēram šādi: "Es zinu vienu cilvēku, kam nedrīkst piedot iešanu uz kačalku, un tas ir Jānis Bičkovskis", bet Smoukers ir mans bijušais kolēģis no stroikas, kurš tagad pēkšņi izlēmis dzīvot Mellužos. Viņš šķiet mani nepazīst, bet savu vārdu ir izpelnījies to izcīnot streļījot par daudz cīgu pat priekš stroiķinieka. Tagad Smoukers ir Mellužu Melleņu Magnāts, kas dienas vidū sēž pie galvenā veikala, pālī tirgo mellenes un vienreiz lamājās dusmigi sviesdams alus korķi pret zemi.
Pēc smoukera rindā ir džeks, kuram izskatās ir 15 vai 16 gadi, bet nevis no tiem stilīgajiem, vai tiem, kas sāk skūties gados 12, bet tiem, kuri visticamāk brauc uz ģeogrāfijas olimpiādi, un viņus sauc kaut kādos jocīgos vārdos, piemēram Innuss Muktpalnieks, tā, ka tu skaties un nesaproti vai kāds ir par daudz vai par maz burtus uzrakstījis. Jaunietis grib cīgas. Kad pārdevēja momentā saka "dokumentus lūdzu" iestājas neērts klusums uz kādām 3 sekundēm, un Innuss saka "Nu tad laikam nē" un aiziet prom. Nedaudz skumji, bet pārāk smieklīgi. Nav ko pīpēt Inuss, ej matemātiku mācies, nahuj tev to ģeogrāfiju dzīvē nevajadzēs. Tad iepērkos es, bet tā kā Mellužu veikalā kases dizainu ir izgudrojis cilvēks, kurš nevienu IKEA mēbeli nevarētu salikt, tad tas pavada diezgan ilgu laiku, jo preces stāv vienā pusē, bet pinkods otrā pusē un jāstaigā šurpu atpĀĀĀĀĀĀĀ'es vienkārši nerunāšu par to tagad. Es redzu kā Innuss pieiet pie Smokera, kurš pie izejas loba savu saldējumu un lūdzošām acīm prasa Smoukeram kaut ko. Protams, ka cīgas nopirkt. Tālāko jau es skatos kā kino, kas iestudēts labāk par Latviešu filmām. Smoukers ir uzņēmies misiju - viņš taču tagad galu galā grib būt Mellužnieks. Problēma gan ir tāda, ka Innus jau pateica pārdevējai, ka grib mazo Chesterfield, un domāju, ka izskatītos jocīgi, ka 20sek vēlāk atnāk Smoukers un prasa to pašu. Bet, dārgais draugs, Smoukers jau kārtējo reizi mums ir soli priekšā - viņš veic apli līdz izejas durvīm un atpakaļ, kurš pilnīgi jebkuru, kurš to redzētu un neredzētu pilnīgi nekādā veidā nepiemānītu, ka viņš ir tikko ienācis veikalā, taču tam pa virsu trumpja dūzis - tiek nomainīts kepona naga leņķis (diemžēl gan augstumā nevis sānu virzienā. Vispār es nesaprotu kāpēc), un Smoukers dodas uz kasi. Tā kā Smoukeram rindā priekšā bija vēl divi cilvēki, es diemžēl beigas šim neredzēju, jo domāju to, ka es esmu lohs domātu visi, ja es vienkārši stāvētu tur ar Innusu, un mēs abi pārmaiņus skatītos vienkārši uz Smoukeru un pārdevēju.

Lūk, kas notiek Mellužu veikalā (tas pats veikals, kurā karina pie griestiem prezervatīvus un gaļas pārdevēja riktīgi sūcas ar savu draugu)



3 komentāri: