ceturtdiena, maijs 28

Underground labdarība

Vakar kāds bija Twitterī iemetis linku ar Latvijā pieejamām novērošanas kamerām, kuru uzstādītāji nav obligāti baigi gudri. Nu reāli tur juelieru veikali kaut kādi? Manu kursabiedru vidū var atrast džeku, kurš varētu uztaisīt kaut kādu login sistēmu. Duraku bars :D Lai nu kā - tas ko daudzi nezin ir tas, ka daļa burvība slēpjas tajā, ka mēs varam ne tikai tās kameras paskatīties, bet reāli viņam piekļūt caur netu, kas paver dažādas iespējas. Varbūt tā tāda programmētāju (lasīt - nūģu) izklaide, bet man patīk piemēram ciemos pie vecmammas daudzīvvokļu mājā atrast neaizsargātus WiFi un no "Tenda P33837" nomainīt viņu vārdu uz "JUMS BŪS SŪDI" vai kaut ko tamlīdzīgu.
Kameras tomēr ir interesantāk, jo tas ko mēs varam darīt šeit, ir, ja viņām ir tāda funkcionalitāte, viņas grozīt apkārt. :D Paskatīties kas aptiekā notiek, frizētavā panācu, ka darbiniece skatās uz kameru kamēr viņu griežu, bet acīmredzot viņai tas nešķita interesanti.
Bet vislabākais ir šie vienkārši faking ģeniālie vārti!!! Poga lejā ļauj pārslēgties starp /Vērt vaļā/Stāvēt/Vērt ciet/Stāvēt/. Nu kā lai pat godīgs cilvēks vairs darbā pastrādā?
Viena mašīna gaidīja 3 minūtes un skatījās kā vārti virinās šurpu turpu, kamēr džeks neizturēja un iegāja iekšā. Citiem cilvēkiem pagaidu kamēr viņi sāk iet pa iebūvētajiem mazajiem vārtiem, un sāku vērt vaļā tad. Interesanti pavērot kā kurš brīnās par spoku vārtiem. Daži pat sāk cīnīties, jo necieš acīmredzot šādu vārtu nedisciplinētību.

Es zinu, ka es esmu krāns, bet ir jāvalda pasaulē haosam! Jaukā lieta šajā gan ir tā, ka šodien ieeju un skatos - nāk veca omīte ar spieķi un maisu otrā rokā. Viņai jau atvērt tos mazos vārtiņus čakars riktīgis, tāpēc es vienkārši sēžu - skatos - nospiežu pogu. Atverās vārti, viņa iziet neko daudz nedomājot, un es viņai aizveru viņus aiz mugurs. Man šķiet vienkārši fantastiski, ka mēs dzīvojam pasaulē kur šāda situācija vispār ir iespējama. Un tad es domāju - viņai nav ne mazākās jausmas par manu eksistenci, bet es bišķīt uzlaboju viņai dienu. Nez cik bieži es pats esmu upuris šādai underground labdarībai, to pat nenojaušot.

Lūk, h4xXx0r2 4 u.

 EDIT: Apsveicu, mēs virinājām gana daudz, lai viņi to pogu izņemtu :D

2 komentāri: