svētdiena, decembris 23

Kautkāds ieraksts

Zini kas ir interesanti? Aprēķināt pirmsskaitļus nemaz nav tika nenormāli psihi kā var likties. Es reiz sen lasīju, ja nemaldos, "Dīvainais atgadījums ar suni naktī", ka ļoti liels pirmskaitļus ir iespējams pārdot, un tad man šķita WOW, kā tu to dari, sēdi mājā un funktierē? Un kaut kā es esmu izlēmis, ka ir pilnīgi normāli savā brīvajā laikā mācīties programmēt, un saprotu, ka uzprogrammēt kaut ko, kas atrod visdus pirmskaitļus ir salīdzinoši vienkārši. Nekad nebiju iedomājies, ka pirmskaitli var atrast dalot skaitli ar visiem pirmskaitļiem kas ir mazāki par viņu, nevis vienkārši visiem skaitļiem. Nikni! Problēma gan ir tā, ka skaitli ar miljons cipariem mans dators varētu kalkulēt tik ilgi, ka man tas jau vairs neinteresē.
Es pieņemu šis vairumam varētu būt garlaicīgākais mana ieraksta sākums jebkad, bet nu.. man patīk programmēt. Manas prasmes gan vienkārši smieklīgas (mans lielākais sasniegums ir kases aparāts), bet sēdēt un saprast, ka es esmu radījis kaut kādu ļoti ļoti primitīvu lietu, kas spēj izdarīt secinājumus, liek man justies kā tādam minidievam un tas ir kaut kā jauki.
Runājot par cipariem vēl gribēj pateikt, ka reiz vidusskolā Dainis nerubija fišku un mēs saderējām, ka viņš uzrakstīs visus skaitļus no 1 - 1000000 ar roku uz papīra. Liekas ka varbūt nav daudz, bet tas rezultējās tajā, ka viņš mājās pavadīja brīvo laiku rakstot ciparus, un gala rezultātā man šķiet tā arī netika pāri 10 000. Savu laimestu es gan nesaņēmu, bet uzvarētājs esmu tāpat. Droši vien nebūtu viņam gudri tagad kaut ko prasīt, ņemot vērā, ka viņš studē jurisprudenci, un tas visdrīzā beigtos ar to, ka man pēkšņi kaut kādā sakarā ir jāmaksā viņam.

Un vēl paskaties uz šo. Vienkārši ko?
"Dainis Porgants un Olga Rajecka pasākumā ar aprakstu "
Izrādes darbība norisinās 2112. gadā, kad starpplanētu lidojumi kļuvuši par ikdienu un radītas datorprogrammas, kas ļauj izveidot savu Avataru, kuru nav iespējams atšķirt no reālas būtnes
Mazais Tomass iepazīstas ar meiteni Patrīciju un drosmīgi palīdz viņai, nenojaušot, ka tā patiesībā ir viņa māsa. Citplanētieši no melnās planētas Mafio, uzzinājuši, ka mazais Tomass mājās ir viens pats, nolemj ielauzties pie viņa, lai atņemtu Tomasa tēva radīto jauno datorsistēmu. Te Tomasam palīgā dodas Patrīcija un abi kopā iesaistās cīņā ar ļaunajiem un ne pārāk attapīgajiem citplanētiešiem"
Vai tas būtu Latviešu Sci-fi? Šis nu ir bišku par traku pat man.

Manliekas, ka man vajadzētu atsākt rakstīt kaut kādus šādus miniierakstus. Lieliem man kaut kā nepietiek pacietības un  tas beidzas ar to, ka ļoti ilgus periodus man stāv uz lapiņas kaut kas, par ko gribuu uzrakstīt, un tad pēkšņi man tas vairs nav aktuāli. Stulbi kaut kā. Es griu pēc gada lasīt kaut ko kas man vairs nav aktuāli.
Varbūt es vienkārši ignorēšu faktu, ka šo kāds lasa un likšu te ko gribu. Piemēram tvitteri. vai porno video.
Vēl man gribas rakstīt par spēlēm, jo, akdievs, ļaudis, ir tik daudz nenormāli lielisku spēļu, bet nevienam tas neinteresē. Visiem interesē tikai ko dara Adams Sendlers. Skumji nedaudz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru