otrdiena, septembris 3

Pirmā diena datorikas fakultātē

Jau sen esmu novērojis, ka man ir absolūti drausmīga spēja novērtēt cilvēkus pēc pirmā acu uzmetiena. Ne tā, ka man vienmēr visi liekas lohi, bet pa lielam tā, ka 75% gadījumu es nospriežu kaut ko pilnīgi nepareizu.
Bet tas nav obligāti slikti, jo daļēji tas padara to cilvēku (vai manu) dzīves interesantākas, un tāpēc es domāju es droši varu padalīties par saviem jaunajiem kursabiedriem, ar kuriem kopā esmu pavadījis nu jau ~8h.
Es savā kursā nepazīstu pilnīgi nevienu, kas ir kaut kā jocīgi, jo sākot studēt SZF, es jau uzreiz zināju par Filipa poļu asinīm, kas ļāva pavadīt dienas nevientulībā. Tā kā manas sociālizēšanās spējas tajā departamentā, kas atbildīgs par iepazīšanos ar jauniem cilvēkiem skaidrā prātā, ir aptuveni tik labas, it kā tās pārvaldītu akls punduris ar vienu roku, tad savu pirmo 1,5 dienu esmu pavadījis ar 2 kontaktiem - palīdzēju vienam čalim saprast, viņa lekciju sarakstu, un kursa uzdevuma ietvaros 3 minūtēs noskaidrojām, ka 4/4 mūsu grupiņas dalībnieku māk nomainīt procesoru.
Es biju it kā plānojis doties uz studentu pašpārvaldes rīkoto sapazīšanās pasākumu, taču nebiju rēķinājies ar to, ka esmu idiots, un sajaucu datumus.
Tātad mani jaunie kursabiedri.
Pagaidām mans mīļākais ir "Tētis". Tētis ir vīrietis ~30, džinsu jakā un ar kantainu frizūru, kas kļūst retinātāka tuvojoties pakausim. Vienīgais mīnus, ko varu teikt par Tēti, ir tas, ka viņam nav tādas nopietnas ūsas. Varbūt, ka visiem Datorzinātņu pirmkursniekiem ir atļautas tikai peļūsiņas, bet ceru, ka nē. Jebkurā gadījumā Tētis atnāca uz ievadlekciju un vairs neesmu viņu redzējis. Man kļūst nedaudz skumji. Tētis manuprāt būtu perfekts students jebkurā fakultātē.
Vēl man ir stipras aizdomas, ka manā kursā mācās Phil Fish, čalis, kurš uztaisīja FEZ, kas ir viena no lieliskākajām datorspēlēm, ko zinu. Izskatās tieši 1:0,8 un tieši tikpat neapmierināts ar dzīvi. Ar viņu gan man kontakts ir lielāk kā ar Tēti, un viņš ir viens no tiem, kas var procesoru nomainīt.
Tad programmēšanā es skatos, un kas tad tur - pa durvīm ienāk Jēkabs no filmas "Krēsla". Es domāju - nu nē, nevar būt - paskatos apkārt, un viens čalis no mugurpuses ir reāli faking līdzīgs Edvardam. Tā kā mums meitenes ir visai maz, es jau sāku izdarīt prognozes par kuru džāru pirmā gada laikā būs cīņa. Edvards gan pēc tam kaut kur nozuda, iespējams tāpēc, ka noskaidrojās laiks, un viņam, kā jau vampīram, ir neliela problēma.
Neviens no šiem neizskatās pēc 18gadnieka, it sevišķi Tētis, bet tas nekas, jo reprezent mums ir SK888 banda, kas izskatās tieši tik ļoti pēc skeiteriem, cik ir iespējams. Kad viņi ienāk auditorijā, es gribu uzlekt uz galda, nobļauties "SK8 OR DIE" un noslaidot lejā uz audtirojas priekšu ar savu skeitu, bet tad es atceros, ka es esmu nūģis, un apskatos, ko dara čaļi man aizmuguras.
Tie runā par LoL. LoL ir reāla faking štelle šajā fakultātē, kā man izskatās. Es neuzskatu, ka tas ir slikti, bet no otras puses es kaut ko nedzirdēju datoru tīklu lekcijā, jo klausījos, kā viens čalis man aiz muguras bija skumjš, ka viņam nav kompis līdzi, un nevar LoL uzspēlēt, bet vakarā varbūt tomēr 2 stundas uzspēlēs. Es ceru, ka viņš spēlē tieši šajā brīdī, un viņam pienāk labas LoL enerģijas.
Tad ir viens vai vairāki ambāļi ( es šādus cilvēkus pēc sejām nevaru atšķirt) ar izteiktu pieres daļu. Es nezinu vai tev skolā tāds bija, bet mums bija Mareks. Mareks it kā normāls džeks, bet vārds "smieklīgi" viņam šķita esam īpašības vārds, kas piekabināms jebkam, tāpēc reizēm stundās viņš mēdza nobļauties "CĀĀĀĀ" un tad nu.... čirp čirp. Un tā ka ne jau desmit reizes vien. Šeit ir kaut kas līdzīgs, un vēl sliktāk, jo es ļoti sen neesmu bijis vidusskolā. Pulkstens ir aptuveni 14:06 un kāds iebļaujas kaut ko līdzīgu "CĀĀĀ". Pasniedzējs paskatās uz puisi, kurš lepni norāda uz pulksteni. Izrādās čalis ir apveltīts ar vienkārši apbrīnojamām dedukcijas spējām un vienīgais no ~70-100 cilvēkiem sapratis, ka lekcija ir beigusies. Nu tā kā lūdzu laidiet mani starpbrīdītī. Par šādām lietām es it kā piepisties negribu, bet reāli jautājums - kam ir pienākums sagatavot ambāļus augstskolai? Nu es arī atceros, ka mēs 8 klasē reāli rāvāmies no soliem lai aizskrietu uz ēdnīcu reizē ar zvanu, bet nu ar laiku tu taču... tā kā.... pieaudz?
Pa lielam tas arī viss, kas man liek domāt, ka neesmu baigi pacenties, bet vēl, protams ir laiks izdarīt vēl kaudzi pilnīgi argumentētu spriedumu.
Liela daļa džeku izskatās kaut kā ļoti generic (neitrāls/pelēks džemperis, zili džinsi, īsi mati), kas šķiet nedaudz jocīgi, jo NAV obligāti tā, ka tā jaizskatās cilvēkiem, kam patīk DatZ, un otra lieta, kas pārsteidz ir fakts, ka kursā ~20 meitenes, no kurām vairākas ir pat visai izskatīgas.
Nu es tā kā gaidīju, ka būs 2. Iespējams, ka domāju nepareizi, lai gan ticamāk liekas, ka pāris meičas, kas nāca uz centrālo ēku pieteikties studijām SZF, domāja, ka tā ir fakultāte, un tā arī nav aizdevušās tālāk.

Lūk, studijas.
Filip Lastovski zagli, krāpniek, meli, neuzticama persona, kad mēs ejam dzert?

4 komentāri:

  1. SZF aha aha nav darba aha aha http://www.youtube.com/watch?v=LubKUAyn-_g pats tu esi no szf

    AtbildētDzēst
  2. Es nezinu kas tu esi, bet es Tevi nedaudz mīlu!

    AtbildētDzēst
  3. Johambī. Tad jau es varu mierīgi nākt uz DF un nebūšu diži atpalikusi kopīgajā skalā.

    AtbildētDzēst
  4. Johambī. Tad jau es varu mierīgi nākt uz DF un nebūšu diži atpalikusi kopīgajā skalā.

    AtbildētDzēst