svētdiena, aprīlis 28

Jaunieši internetā

Nē. Ne tie. Mēs ar Daini!
Man ir stipra aizdoma, ka šo tā arī neesmu nekad pierakstījis, neskatoties uz to, ka gremdēties atmiņās par tehnoloģijām ir salīdzinoši populārs sarunu temats visur, kur es eju (bet es uz maz vietām eju).
Šis bija aptuveni tajā laikā, kad es disketē nesu spēli no Daiņa saviem brālēniem, nezinot vai viņiem ies. Datoru spēks tajā laikā tika noteikts pēc tā, vai viņiem ir CD-ROM. Dainim nebija. Atceros vēl tagad, kā nākot no Daiņa, viņš stāsta, ka viņa brālis no pirkšot to cd-room (tulkojas kā cd istaba), kurā likt diskus.
Šis bija aptuveni tajā laikā, kad pornogrāfija digitālā formātā izpaudās tā, ka kādam no Daiņa brāļiem starp segām bija noslēpta diskete, kurā bija viena bilde ar kailas sievietes ķermeni un Britnijas Spīrsas galvu.
Interneta adreses es pierakstīju speciālā tam paredzētā burtnīcā, katru no tām rūpīgi pierakstot burtu pa burtam "http://......." un tieši tāpat ievadīju atpakaļ interneta pārlūkā, nešķirojot vai tās ir adreses ar simpsonu bildēm vai TV-shop mājaslapa.
Pienāca laiks, kad mēs sapratām kas ir ī-meils, un tapa neskaitāmi epasti (mans pirmais bija kenij99@inbox.lv), katrs savai dzīves situācijai.
Tipiska saruna:
- "Cik tev ī-meili?"
-"Man 4"
-"Bāc, man tikai divi, bet viens navigātorā"
Ir skumji gan, ka viņiem vairs klāt netieku. Labprāt apskatītu savas sarakstes ar 19gadīgām meitenēm, kuras bija gana duras, lai domātu, ka man nav 12 gadi, un sūtītu bildes no sava Spānijas ceļojuma.

Un tā nu par to, kāpēc neesmu miljonārs:
Ar Daini reiz ejot mājā domājām - bet zini - ir taču Bils Geits, slavenais miljonārs. Varbūt varam aizrakstīt viņam meilu, ka esam divi diezgan gudri čaļi no Latvijas, un mums patīk Windows 98, bet diemžēl mums nav naudiņas. Varbūt varētu kādu vienu miljonu uz abiem sarunāt.
Un tā - nepiepildīti sapņi, salauztas cerības un tukšums kontā nākot mēneša beigām. Viss tikai tādēļ, ka nespējām atrast Bila ēpastu.
Un kas lieliskākais - vismaz no manas puses tas šķita nopietni. Jo varbūt, varbūt Bils tiešām sēž, lasa inboxā savu epastu, un arī viņš saprastu, ka mēs ar Daini esam diezgan gudri čaļi.

Lūk, naivums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru